Aromaterapi, Thai Massasje, Fotmassasje i Lillestrøm

Aromaterapi

Aromaterapi er en avstressende og avslappende behandlingsform.

Aromaterapien er til for å nytes. Behandlingen gis i dempet belysning, og gis på rygg, nakke, mage, lår og føtter.

Aromaterapi behandlingen varer i en halv, en hel eller halvannen time, avhengig av hvor omfattende du ønsker at massasjen skal være: Halvannen time tilsvarer en full kroppsmassasje. Etter en time med aromaterapi er kroppen avspent og full av energi.

Aromaterapi

Aromaterapi

 

Aromaterapi og velvære

Aromaterapi påvirker organismen både fysisk og psykisk, samtidig som den støtter og styrker hele mennesket. Den klassiske aromaterapimassasjen består blant annet av bindevevsmassasje, lymfedrenasje og akupressur.

Etter en time med aromaterapi er det en fordel om du har anledning til å holde deg i ro. Sensitiviteten for behandlingen kan variere, men generelt er det lurt å unngå stress og alkohol.

Vi har Drop-in eller timebestilling

For time bestilling telefon 98 08 27 90

 
Besøk oss gjerne også på Facebook klikk på link JASMINE THAI MASSASJE PÅ FACEBOOK

Velkommen til Jasmine Thai Massasje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

___________________________________________________________________________

For deg som ønsker å vite litt mer om Aromaterapi, ta deg tid til å lese denne artikkelen;

 

Aromaterapi

 

Hva er aromaterapi?

Aromaterapi er en naturmedisinsk behandlingsform hvor vi kombinerer eteriske oljer, også kalt essenser, med massasje. Dette har ulike terapeutiske virkninger.

Eteriske oljer er ekstrakter fra planter, utvunnet av en duftende del av planten, som bladverket, roten, stilken, frukten, barken, frøet eller skallet. Flere hundre ulike plantearter har blitt benyttet til produksjon av eteriske oljer. I dag holder aromaterapeutene seg til omlag tretti oljer i behandlingen.

 

Hva er målet med aromaterapi?

 

Ofte blir aromaterapi benyttet til å øke velværet, beroligende eller avslappende – men kan også ha forebyggende og terapeutisk effekt, ved både psykiske og fysiske ubehag, og som forsøk på å kurere sykdom. Oljene har ulike virkninger; som antiseptisk, avslappende, forfriskende, roende, lindrende, rensende, kjølende, varmende eller styrkende.

 

Aromaterapi kan benyttes mot en rekke helseplager og lidelser; så som søvnløshet, hodeverk, hudproblem, dårlig fordøyelse, dårlig blodomløp, muskelsmerte, lettere depresjoner, luftveissykdommer, revmatisme og ved stressrelaterte symptom. Eteriske oljer blir også benyttet ved ulike infeksjoner, og typiske kvinneplager som overgangsalder, menstruasjonsproblem samt ved sopp- og virusinfeksjon.

 

Behandlingen

 

Timen starter med en samtale om din helsetilstand, bruk av medisin og livsførsel. Vi er generelt opptatt av det helhetlige bildet. Opplysningene fra den innledende samtalen og vår kjennskap til oljer er det som avgjør hvilket oljer vi bruker i din behandling. Eterisk olje må alltid blandes med en baseolje som mandelkjerneolje eller jojobaolj. Det er vanlig at det blandes opptil tre ulike oljer for å få best virkning. En behandling varer en time. Du kan selv forsterke og forlenge effekten av behandling ved å fortsette bruken av oljen hjemme. Behovet for videre behandlingstimer blir gjerne avgjort i fellesskap, ofte basert på hva du synes du har erfart i behandlingstimene.

 

Hvordan virker oljene?

 

Det amerikanske National Cancer Institute (NCI) omtaler en teori og viser til forskning om virkemåte der den eteriske oljen trenger gjennom huden og inn i kapillærårene, som er de aller minste blodårene. Deretter blir oljen fraktet rundt i kroppen i blodårene. Samtidig skal lukt-reseptorene i nesen reagere på lukta av essensen, og sende kjemiske signaler via nervebanene og sentralnervesystemet til det stedet i hjernen som påvirker sinnsstemning og følelser. NCI skriv også om en studie som kan vise til funn av luktstoff i blodomløpet etter inhalering av essensielle oljer. Dette tolker de som at aromaterapi har virkning direkte på kroppen, og ikke bare indirekte gjennom sentralnervesystemet. Noen mener derfor at aromaterapi kan sammenliknes med inntak av skolemedisinske medikament.

 

Historien

 

Den moderne formen for aromaterapi oppsto på begynnelsen av 1900-tallet. Det var den franske kjemikeren Rene Maurice Gattefosse som i 1928 først benyttet begrepet ”aromaterapi”. Den franske legen Jean Valnet (1920-1995) utviklet dette videre, og han regnes som “far” til teorien om behandling med eteriske oljer slik vi kjenner det i dag. Utover 1980- og ’90-tallet ble aromaterapi populært blant befolkningen i vestlige land. I flere av de mellomeuropeiske landene benytter leger eteriske oljer i tillegg til konvensjonell behandling av pasienter. I Frankrike tilbyr en videreutdanning i bruk av aromaterapi for leger. I England tilbyr en ved noen sykehus aromaterapi som en del av behandlingen. Flere utenlandske universitet har egne fakultet for urte- og aromaterapi.

 

Kilde: Behandlingsteamet Tepstad & Kvam